Overige overheerlijke wijnen van Wijnhuis Enotria

Bekijk ook mijn assortiment van wijnen uit:

Spanje

Portugal

Hongarije

Griekenland

Libanon

Georgië

Spaanse wijnen

Spanje produceert zeer veel wijn, maar lang niet alles is interessant. Het uniforme gebruik van Amerikaans eikenhout levert nog altijd veel rode wijnen met eveneens uniforme smaken op en dat gaat snel vervelen. Het is goed zoeken maar dan vind je ook wat!

Neem contact op
Regio Producenten
Rias Baixas Zarate
   
Rioja Lopez de Heredia Viña Tondonia
Goria a Plaza Medina
Baron de Ley
Bodega Lanzaga
   
Ribera del Duero Bodegas Felix Callejo
   
Rueda Vinos Sanz
   
Cigales El Perdiguero
   
Monterrei Lagar da Xestosa
   
Bierzo Losada Vinos de Finca
   
Navarra Azul y Garanza
   
Priorat Bodegas Pinord
   
Jumilla Barinas
   
Sherry Bodegas Rey Fernando de Castilla
El Maestro Sierra

Portugese wijnen

De Portugese wijnbouw wordt gekenmerkt door een enorm aantal inheemse druivenrassen die vaak een sterk eigen karakter hebben. De rode wijnen hebben een karakter dat met name qua zuurgraad wel overeenkomt met dat van de Italiaanse rode wijnen. Ze zijn dan ook vaak minder ‘makkelijk’ dan Spaanse wijnen, maar tevens frisser en spannender. Het niveau van wijn maken dat lange tijd vrij laag lag is de laatste tijd opvallend verbeterd.

Neem contact op
Regio Producenten
Vinho Verde Reguengo de Melgaço
   
Douro Quinta do Crasto
Rui Roboredo de Madeira
   
Beiras Quinta de Foz de Arouce
   
Algarve Casa Santos Lima
   
Lisboa Casa Santos Lima
   
Port Taylor Fladgate & Yeatman
Borges
Churchill's
   
Madeira Cossart Gordon

Hongaarse wijnen

Hongarije is een klassiek wijnland dat na de communistische periode zichzelf aan het hervinden is. Jammer genoeg zijn veel westerse investeerders in de wijnbouw op zoek naar snel rendement met de bekende Franse druivenrassen, terwijl de inheemse rassen juist vaak betere en altijd authentiekere resultaten opleveren.

Neem contact op
Regio Producenten
Nagy Somló Tornai
   
Eger St. Andrea
   
Szekszárd Heimann

Griekse wijnen

Griekenland is een zeer oud wijnland met een rijke geschiedenis. Vooral de witte wijnen kunnen geweldig zijn, met name als ze van de assyrtikodruif zijn gemaakt. Die is afkomstig van het vulkanische eiland Santorini maar wordt ook met succes elders aangeplant.

Neem contact op
Regio Producenten
Santorini Gaia

Wijnen uit Libanon

Dit door (burger)oorlogen verscheurde land kent een wijncultuur die minstens vijftig eeuwen oud is. De huidige wijnbouw is op Franse leest geschoeid, maar met een eigen mediterrane inslag.

Neem contact op
Regio Producenten
Bekaa Château St. Thomas

Wijnen uit Georgië

Men vermoedt dat hier de wieg van de wijncultuur heeft gestaan: achtduizend jaar geleden! Archaïsche druivenrassen, gefermenteerd en gerijpt in antieke terracotta amfora’s, leveren fascinerende wijnen op.

Neem contact op
Regio Wijnen
Kachety Koncho & Co.

Wijnen uit Moldavië

In een vergeten uithoek in Europa ligt Moldavië, tussen Roemenië en Oekraïne. Ook hier is de wijnbouw al zeer oud. In het post-Sovjettijdperk moest er veel veranderen. Maar nu worden er wijnen gemaakt die het waard zijn om eens ontdekt te worden!

Neem contact op
Regio Producent
Stefan Voda Radacini

Nederlandse wijnen

En tenslotte, ook in Nederland is de wijnbouw ouder dan u denkt! De Wijngaardsberg in Ulestraten, Zuid-Limburg, werd al in het jaar 968 omschreven! En in het bos onder de wijngaard zijn de wijnterrassen die in de Romeinse tijd werden aangelegd nog zichtbaar. Wist u trouwens dat in de middeleeuwen op uitgebreide schaal wijn werd gemaakt in de Lage Landen? In België werd hier een eind aan gemaakt door Napoleon. Die vond dat we maar beter Franse wijnen konden drinken. In Nederland had klimaatverandering (inderdaad, het was sinds de middeleeuwen merkbaar koeler geworden!) al zijn tol geëist.

Neem contact op
Regio Producent
Limburg Domein De Wijngaardsberg

Laat u eens verrassen door de heerlijke smaken van wijnen uit minder voor de hand liggende wijnlanden. Kom langs bij Wijnhuis Enotria in Haren of bel 0505350974 voor persoonlijke wijnadvies.

Neem contact op